FAQ Help with X108G just received

Discussion in 'X-108' started by Adam Farber, Feb 23, 2019.

  1. Adam Farber
    Offline

    Adam Farber Junior Boarder X-108 Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Rufzeichen/Call:
    W4AJF
    Hi guys, I am new to the forum, got the latest X108G today (used but nice). I see 2 problems:

    a) When I turn off radio and turn it on it defaults to 14.270 and LSB. Power is still connected, I am merely turning the radio on and off.

    b) S meter does not seem to move on receive. It sits at 1 bar and does not move, even on strong signals but I know the meter works because on XMIT it can deflect to full scale.

    I did not get the manual but will download shortly.

    Any help appreciated.

    Thanks,

    Adam Farber W4AJF
     
  2. Adam Farber
    Offline

    Adam Farber Junior Boarder X-108 Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Rufzeichen/Call:
    W4AJF
    OK, I found out then when switched off the default mode appears to be AGC OFF so no receive meter movement so by switching on the AGC the S meter works fine. Still need help with it reverting back to default mode. Thanks, Adam
     
  3. Adam Farber
    Offline

    Adam Farber Junior Boarder X-108 Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Rufzeichen/Call:
    W4AJF
    Hi all, it turns out that the internal battery is dead so I will replace it. Adam
     

Share This Page